Hitfabriek – Classics Plein SneekWeek 2017


Venue: Classic Plein

Location: Sneek, Nederland

Date: aug 07 to aug 07

Length: 20:00 – 1:00


Naast de Classics van toen, horen er ook de classics van nu bij. De beste hits van de afgelopen jaren gedraaid door DNS , Dan Daniels en Peter Prummel. Aangevuld met een Live optreden van niemand minder dan Diggy Dex. Oftewel de Hitfabriek.

DIGGY DEX

Achter het pseudoniem van rapper/producent/liedjesmaker Diggy Dex gaat Koen Jansen schuil, die al een jaar of tien een vaste waarde is binnen de Nederlandse hiphop. Eerst als onderdeel van het collectief D.A.C., (met o.a. Wudstik en Jiggy Dje) maar sinds in 2006 zijn solodebuut Verhalen Vanuit De Sofa als de spreekwoordelijke bom insloeg is hij een gevestigde naam. Met zijn tweede, Mayonaise Voor De Ziel uit 2008, liet hij horen zichzelf tekstueel en muzikaal niet vast te willen pinnen.Met lovende recensies op zak van o.a. Nieuwe Revu, NRC Next en 3voor12 bewees Diggy Dex onderwijl op de Nederlandse podia en festivals ook live een niet te missen act te zijn.

In de zomer van 2009 scoorde Diggy Dex in zowel Nederland en Belgie een Top 3 hit met Slaap Lekker (Fantastig Toch), in samenwerking met de Vlaamse Eva de Roovere. Zijn meest recente Hit is toch wel Treur Niet (Ode Aan Het Leven) in samenwerking met JW Roy als voorbode op Diggy zijn vijfde album, getiteld Wat Het Is,

Tijden Hit Fabriek zal hij samen met DNS en zijn vast Back Up Skiggy Rapz een spetterende show neerzetten wat wel eens een van de hoogtepunten van deze Sneek week kan worden.

DJ DNS
DJ DNS is een doorgewinterde DJ en ziet zijn draaitafel als muziekinstrument. Hij tovert hiermee (live!) fantastische mash-ups, tricks en scratches tevoorschijn waar iedereen niet over raakt uitgepraat. In het begin van zijn carrière richtte hij zich vooral op HipHop maar door zijn skills en zijn brede smaak van muziek werd hij veel gevraagd voor feesten en festivals als Mystery Land, Paaspop, Solar, Sneakerz.
DNS menig collega gezien als een van de meest vaardige DJ achter de draaitafels. Je zult hem deze Sneek Week in actie zien bij Ladi Dadi, Soul Sonic Outdoor en vanavond als opwarmer en DJ bij Diggy Dex

Dan Daniels
Dan Daniels (Danny de Boer) is in het noorden niet helemaal onbekend meer. Met meer dan 10 jaar ervaring heeft hij inmiddels op de beste feesten en festivals van het noorden en daarbuiten gestaan. (Heaven Open Air, Lekker Outdoor/Open Air, Beachrockers, Garden of Dance, Heamiel, Septemberpop enzovoort.) Daarnaast heeft hij elke club/cafe in het noorden wel van binnen gezien en draait hij met enige regelmaat in Duitsland. Op dit moment zie je hem vaak achter de decks in de clubzaal van Shooters. Dan Daniels draait allround in de breedste zin van het woord, van 90’s en 00’s tot de hits van nu een lekkere mix!

DJ Peter Prummel
Ooit begonnen bij de lokale omroep in Stadskanaal, jarenlang een eigen drive-in-show gehad is inmiddels uitgegroeid tot een bekende gewaardeerde allround dj en presentator. Van discotheek tot feesttent en van bruiloft tot een groot evenement. Peter is all-round en weet dan ook goed in te springen op de wensen van zijn publiek.